Subscribe Twitter

Thursday, 23 June 2011

7
Komen

BCR Kontest: "Kamilah Geng BCR".

Assalamualaikum!

BCR



Kali ni ckpayung agak nak marah sengsangat! Rasa nak tepuk-tepuk je dinding bangunan KLCC yg tggi lampai tu..  macam ni

I
I
I
I
V
V



Kenapa aku nak marah sngt nie??


Sebabnya.. aku trlambat join satu contes yang dah lama dijoin oleh sahabat2 yg lain.. aku ketinggalan jauh di belakang  

Contes trsebut diberi nama Kamilah Geng BCR’ aku la peserta yang paling pelik.. sbb aku join benda nie setelah penyertaan ditutup.. tp aku gatal jugak nak join sebab aku syg BCR dan aku nak tunjuk kan sokongan aku kat BCR..

  Kehadapan juga kebelakang Jejaka Terhangat.. surat nie daku tujukan kepada saudara.. daku nak join jugak cntes nie sbb daku sygkan BCR… daku tk termasuk dlm pilihan pemenang2 pun tk pe la jt, yg pnting nama cp ade dlm senarai yg join.. ye JT.. pliiissss…..


tapi tk pe la.. join last2 dapat suami soleh, (mak aku kata) hihi.. 


aku nak join satu cntes yg dianjurkan dibawah bumbung BCR.. BCR ade bunbung ke?? 

yang sedihnye.. semua yg join segmen nie tk de sorang pun cite sal ckpayung.. huhu sedihnye.. tk pe la.. kite bukan pemes memes mcm org lain pun..


dah!dah!dah jgan membebel!! Nak mula dah nie… jom jom jom..

ok memula kena prkenalkan BCR dulu…. Apa itu BCR?? Budak Cat Rumah? Bini Cik Rahim? Haha..


BCR ni nama manje.. nama penuhnye Blogger Chat Room.. diasaskan oleh seoarng blogger yang hangat walaupun beliau dihumban ke dalam beg plastic yg berisi ais.. atau dikuarantin dlm peti ais selama 2hari 3 malam 


BCR ni adalah tempat blogger2 yg brdaftar besembang dan beramah mesra.. lepak2. Luahkan perasaan, brkongsi idea dn ilmu. Dn ade jugak yang gunakan BCR utk kurangkan sket tension.. aku leeee teeew….

kat sini best sangat utk besembang sebab semua ahli2 BCR nie baik2 belaka.. dn plg pnting kami di BCR saling merasakan yg kami nie mmpunyai talian prsaudaraan.. masing2 saling tlg menolong.. tk kedekut ilmu siket pun.. ramai geng2 BCR yg hebat2 dlm dunia blogging nie.. sorang pun tk kedekut ilmu..
macam best je bunyi nye kan?? Kan?kan?


Macam ne rupa BCR nie yea??? 

BCR ni rupbentuk die adalah
I
I
I
V
V

Sebuah kotak empat segi berwarna putih.. di dalam kotak trsebut ahli2 BCR blh menulis, menconteng, menendang, menampo, membunuh, menyepak dan segala2nye la.. semua nye blh dibuat dn diyakini tidak akan ditangkap polis.. soo.. nak buat ape pun lantak la korang…

Ok.. kat sini aku nak pekenalkan 3 ahli BCR yg special bg aku..
Kalau nak diikutkan mmg semua pun special.. tp kalau aku nak cite semua mmg 6bulan la korang2 duk ngadap en3 nie.. huhu.. cukup la aku bagi 3 org je yea.. yeay!! Diorang diorang yg dimaksudkan adalah

I
I
I
V
V

Jejaka terhangat nie adalah pemilik kotak putih yg aku duk membobel pjg lebar kat atas tu la.. kat bcr kami pg taip j t tanpa jarak utk jejaka terhangat.. tp ade jugak yg manje2 duk panggil die abang hangat.. hehe naik kematu pikiran aku mmbayangkan kata2 itu.. geli geleman mcm ulat keretaapi.. hehe.. tp jt nib g aku seorang yg matured terutamanya dlm mluahkan idea.. tp kadang2 die ni meroyan jugak.. suke sngt buat aku terasa.. mulut die pedas mcm ayam masak merah yg mak aku selalu buat..

Tp aku tau jt nie baik ati orgnye.. walaupun agak ego dn keras ati …tp kekadang jt nie blh buat aku trsentak.. kata2 die kekadang mginsafkan kite tnpa kite sedari.. blog jt nie bnyak tuto dn bnyak nasihat utk kite.. korang2 kalau nak nasihat mcm mak kite nasihat kat kite.. ley lah luah perasaan kat abang hangat nie.. apa yg aku nak kata bnda plg pnting ttg abang hangat nie adalah
----- >>>> Jejaka Terhangat seorang yang
 sama sekali TIDAK GEMUK


PCE ni pun special bagi aku.. sbb masa memula berblogging dua tiga bulan yg lepas.. blog aku huduh gilerr.. aku tk reti nk design2 blog nie.. tk reti nak hias2,buh pefium ke lipstick ke mascara ke.. mmg tk reti la.. bila masuk BCR nie la aku kenal PCE dn die tlg aku design blog.. ni la hasilnye.. blog yg korang duk terbeliak nie..hihi.. simple.. tp comey sngt! Macam memey. Ape itu memey?? Tnya dak2 BCR dorang tau la..

Siang malam PCE designkan blog aku.. dulu die da buat.. comey sngt.. ade payung oren kat header.. aku suke.. tp aku mntak die buatkan kaler pink itam.. mmg peberet kaler aku. so die ikut je la kehendak aku yg tk sedar diri nie..hehe.. blog PCE nie penuh ngan tuto.. dn plg PCE suke.. buat tuto sal Photoshop… mmg peberet die la tue...


Ha ni sorang lagi mamat mana ntah. Pemes sebagai kyo.. ape yg special ttg kyo?? Ha ni la org yg aku benci kat BCR masa aku memula join BCR..suke je cari gadoh ngan aku.. suke je wat aku terasa.. aku nie sensitip tau..mudah terasa beb!! Nak kata anak bongsu mmg tak la!! Ntah la.. tp kali kdua aku chat kat BCR aku mmg gaduh besar ngan die.. smpaikan die out terus.. lama jugak aku mncari si kyo nie nak mntak maap mntak ampun. Upenye die myepi sbb sibuk..

Kyo nie blaja kat jepun.. suke sngt aku tgok pict die kat jepun.. aku nie minat gak nak gi jepun.. nak sentuh bnga sakura.. teringin sngt.. nnt aku nak gi jepun jugak.. bila aku da kaya.. haha.. tp yg best ttg kyo nie.. die tk sombong dan tk angkuh! Oh ye.. satu lg sal kyo nie.. die selalu je tk tau satu2 prkara tu.. selalu sngt tnya ‘ape tu’ tak pernah tau pun’ naik hanging aku dibuatnye..

Yeay da siap! Korang nak join BCR jugak?? Korang nie ape aku join korang msti nak join jugak.. ape la.. okey2! Jom la.. kalau nak join sila lah daftar kat sini
 --- >> KOTAK PUTIH


AAataaau.... klik je kat banner kuning nun diatas sane......

Akhir sekali aku nak tag beberapa insan istimewa dlm idup aku.. aik lain mcm je ayat tu 

Insan istimewa tu mksudkan antara org yg aku syg dlm dunia nie… mereka adalah


Kawan yang paling special bg aku.. aku selalu ingt die sbb die pun selalu duk buang sawang kat umah aku.. hehe tq yam! Nnt cp lanje yam beger okey!



Kawan yang bek ati dan merangkap pendamai dalam pemberontakan antara aku dan jejaka terhangat.. tanpa cik ct.. perang antara aku dn jt akan smpai ke negeri China.. tq ct..

Sebelum terlupa aku nak ucap jugak tq kat beberapa kawan yg sngt aku nak brterima ksih.. beliau2 adalah

--->>>>>  Bidadari Solehah
----->>>>>> Bro Ahmad
----->>>>  Red yang Manis
------>>>>>>Syaf


Mereka-mereka dalam senarai tersebut

Telah mentag ckpayung dalam segmen 
BCR nie.. TQ sengsangat! Ade gak yg Ingat cikpayung.. terharunnye..


7 comments:

amranaiman said...

cp bes.. LIKE.. bile plak tgl sawang :P

Red said...

:geram

SYAF said...

thank sepupu.... :)
bagi semangat kat kasih...

Jejaka Terhangat. said...

kehkeh..seb baik sempat publish sblm JT umumkan pemenangnya..link penyertaan dah update..pemarkahan sedang dibuat. jgn lupe tgk keputusannye nanti yek..=)

TheSyafiq Mokhtar said...

cik kenopi XD

cik payung umbrella said...

yam.. cp mmg best.. i know dat.. hehe yam tk kenal sawang lak ke?? abeh tu yg yam selalu duk buan tu hape?? cepuk gak incik yam nie..

red.. awat nie geram2 kat cp nie?? guwau2 sket pu tk bley?? red kan manis cam gule gule..cp ske la usik.. kehkehkeh

syaf.. same2 syaf.. tq jugak sbb sudi baca en3 cp nie..nnt tag cp l ye. ehehe..

abang hangat.... :lari tenkiu tenkiu tenkiu tenkiu sbb masuk kan link en3 nie lg walau pun tarkh da tamat.. tenkiu sngt buat jt.. yes.. nnt nak tgok pemenang.. yes!

sapikkk... de sapik dtg baca en3 cp jugak ye?? tq de sapik... best tak en3 cp de sapik?? nnt dtg lg ye sapik..tq tq tq

Cik Ladies said...

:erk tak ada nama sy pun ..