Subscribe Twitter

Thursday, 16 June 2011

6
Komen

cikpayung praktikum! yeay!





Hye kengorang!!



Cikpayung kembali..  kenkorang mesti rindu kat aku kan? Nak tau crite sal aku kan?kan?kan? ye kew? Ke aku yg perasan? Hehe.. aku updated en3 hari ni utk share ngan korang2 ape yg da aku lalui utk tempoh beberapa minggu nie.. ye la.. aku kan da lama menyepi.. korang pun mesti nak tau ape pekembangan aku..
 aku kan artis (ler sangat)..

Erm.. sekarang aku sedang menjalani praktikum di salah sebuah syarikat swasta.. nama syarikat tempat aku praktikal adalah ERA BAYAM KOTA SDN. BHD. Syarikat ni anak syarikat BERNAS WILAYAH TIMUR. Korang mesti tau kan?? Sape tak makan nasi?? Kalau tk makan nasi mmg tk tau la sal BERNAS.. kalau mak korang tak beli beras bernas mmg rugi la.. sbb beras bernas sedap.. ceeewah!!promot syarikat plak..




Best tau praktikal kat sini… staf2 semua baik2.. aku duk kat bahagian pentadbiran.. banyak gak keje aku buat…erm. Ape lagi aku nak share erk?? Oh ya!! Pada 9hb jun 2011.. opis aku dirompak.. 

abeh duit dalam peti besi bilik kewangan.. perompak tu tebuk peti besi yang tebal gilerr tue.. mmg professional la.. 17 ribu ringgit mesia ade lam peti tu.. dalam bilik pengarah eksekutif pun digeledah..

 banyak jugak duit dalam tu lesap.. laptop ilang 3 biji.. anggaran semua sekali rm 30ribu.. insurans cover separuh je kot.. dup dap dup dap jantung aku.. nape dup dap? Sbb aku tgok rakaman CCTV yg ade lam opis nie.. terang2 nmpak muka perompak tu.. rasanya indon kot.. muka cam indon.. masa nak tido malam tu rasa cam tebayang2 lg kejadian tu.. pandai tol dorang pecah masuk bilik brkunci tu.. kes tu sekarang dalam sisatan polis..


Erm.. korang2 nie sihat tak?? Aku kat sini agak sihat.. makin berisi kot.. duk umah makan bnyak.huhu.. kwn2 opis pun selalu blanje aku makan.. baik tol dorang kan?? Setakat ni da 5kali aku dibelanja.. pendek kata.. makan je sokmo keje aku.. mana tak naik badan.. huuhu..





Aku nak ucap tq kat korang2 sbb sudi singgah dan follow blog aku yg tak seberapa nie sepanjang aku menyepi nie.. aku sokmo duk ingat kat korang2.. hihihi..

Oh ya!tak lupa jugak.. aku sedih gileerr.. sbb klate kalah ditangan ganu dalam piala FA ari tu.. nape?nape?nape? punye semangat aku tgu depan tb beberapa jam tu sbb nak tgok kelate julang piala tu.. tp hampa.. huhu.. tp tk pe.. next time cube lagi…. 

Last but not least… aku nak pesan kepada kenkawan2 yg duk mesej kat aku tnya it ini.. aku tak rep kan?kan?kan? sbb aku tade kredit la.lg plakhp tgah wat hal.. so korang2 yg nak tnya ape2 sila la cal aku terus ye.. jgn mudah berprasangka aku smbong ke.. lupa kawan ke.. ingat tu kenkorang!



Nnt aku nak share la pic aku masa menyepi nie.. tp nnt2 la aku share.. sekarang tk sempat lg… okey kenkorang setakat ni je kot dulu.. aku ade keje nak buat.. nnt aku update lg… 


6 comments:

amranaiman said...

keciwa sokmo deh? ehehe.. makan beras bernas.. :D

cik payung umbrella said...

yam.. ho la.. keciwa la.. hehe. yam.. awk pengomen pertama.. nnt makan beger ayam lg ye.. hehehehhhhehe.. yes!! kite pakat makan beras bernas blako deh!

Bro ahmad said...

Bro<---- penguna setia beras bernas
sokong cikpayung....kihkihkih...:)

cik payung umbrella said...

waaa... bro pguna beras bernas.. bagus2.. masa nak beli tu pastikan ada cop beras era tau kat plastik beras tu.. tq sbb sokong produk bernas.. huhuu..

nnt makan bnyak2 tau..

upai said...

buke anok syarikat bernas wilayah timur...anok syarikat bernas jah...hehe.

cik payung umbrella said...

wah ganah upai nie.. baru jah cikpayung nak memanipilasikan statement.. die dah pecahkan ruyong. haha peribahasa zaman kuno haha