Subscribe Twitter

Thursday, 27 October 2011

10
Komen

perkembangan CIKPAYUNGUMBRELLA


Kuang kuang kuang…. Lama betul kan aku menghilang.. kemana la cikpayung menyelam agaknye ye??ade ke yang tertnya2?? Perasan je aku nie..
Ape2 pun aku tetap nak update entry jugak..mana laaa tau kan ade kawan2 yang tetap merindui aku..

Sekarang aku telah pun bekerja.. majlis konvokesyen aku lambat lg. i.allah bulan oktober 2012.. jenuh la aku menunggu… Alhamdulillah keputusan final sem aku memuaskan.. tu belum lg dicampur dengan mark praktikal aku 6jam kredit.. dapat ke aku grad dengan scroll 1st  class?? i.allah.. doakan aku ye..

Aku abis praktikal pada 30 sept 2011 ari tu.. ari terakhir aku prktikal..aku dpt offer keje dari company tmpat aku prktikal nie…sebagai junior hr eksekutif.. syukur Alhamdulillah.. bukan senang fresh grad mcma aku yg cetek pgalaman nak dpt keje dlm bidang yg kite belajar… syukur kerana tuhan permudahkan perjalanan hidup aku.. semoga dipermudahkan segalanya.. doa aku utk kenkorang jugak..

Sekarang aku banyak take over tugas admin.. ketua jab admin tmpat aku keje ni tak sihat.. nak kena operate.. so banyak project pending.. aku la nak kena take over.. tak mau la project trgendala kan.. ape2 pun aku doakan abang jai.. cepat baik.. amin.. tapi.. susah btol aku nak buat keje.. bnyak bnda yg aku ta paham.. blaja dengan dunia pekerjaan sebenar mmg jauh beza.. jenuh la aku nak tnya org sal keje yg aku kena buat, kadang2 rasa mcm mgaggu orang je.. tp ape nak buat. Tggungjawab kan.. setakat ni aku da cover beberapa tender dan project.. letih gila nak paham semua tu.. dalam masa yg sama aku juga buat keje2 hr.. sebagai main point job aku kan..

Ape pekembangan aku sekarang ye?? Hehe.. muka aku?? kulit muka makin kering kot sbb duk lam aircond memanjang.. hadoi.. berat badan lak makin susut rasanya..s edihnye.. tak pe2 mulakan semula proses peningkatan berat badan.. huhu.. pasal kulit muka lak.. aku rasa mcm nak pakai 1 produk nie..
1
1
1
1
1
v
v
v
v

SRI MAWAR…. tak tau la okey ke tidak.. tp da bnyak kali usha punye usha.. mcm nak try.. tp mak oi… mahal gila.. tp cntik punye pasal.. kena try jugak.. baru semangat nak keje..hahahaha.. mengada ngada kankankankan????korang kalau ade ape2 info pasal produk ni jgn lupe inform kat aku ye..

Ape perancangan aku lepas nie????

Aku ingt buat masa ni aku nak concentrate keje.. nak kumpul duit nak ambek lesen.. nak ambek kete.. dan bila kewangan aku da stabil aku ingt nak cr keje kat kl.. lagi pun En Wan Mohd Nurhakim janji nak rekemen aku keje kat Federal Power Snd Bhd..company ni supplier kepada TNB.. i.allah bila da stabil.. aku datang ye En Wan Mohd Nurhakim..  En Wan Mohd Nurhakim ni HR kat Federal Power Sdn Bhd.. company tu plak milik seseorang yang sangat dekat dengan beliau.. so.. jgn lupe ye En Wan Mohd Nurhakim.. gaji aku nak 4k sebulan.. haha

Nape aku da lama tak update blog ye??

Sebenarnya aku sngt sibuk.. bnyak gila keje beb! Tak sempat nak bukak blog.. so ak buat tak tau je la.. ade jugak kwn2 blogger yng tnya kabar aku… trima kasih buat rakan2 blogger yang ingt kat aku.. buat jejaka terhangat.. cp ta penah lupe geng2 bcr.. kite tetap geng selamanya.. tak lupe jugak buat ayam penyek.. syafiqmokhtar, syaf.. cl, adamix, nurul, noona, ct, phat, ...spanar buruk, kak moon dan semua geng2 yang kenal aku..………..korang semua mmg best.. tq 4 your support.

tak lupe jugak en aN Nyek yang ganas bagaikan monster yang sedang blaja di puncak pergunungan alam.. hehe semoga cepat2 abis blaja... hidupkan kesusateraan melayu kite ye incik an nyek yang merupakan tengku muda tut..hehe gud luck friend..

Buat rakan2 yang da brjaya smbung blaja.. tahniah diucapkan.. balajar rajin2 ye.. jgn lupe.. pelajaran tu sgt pnting.. dgn ilmu yg kite pelajari.. dn beramal dgn ilmu tersebut.. i.allah kite tak kan pernah rugi.. tuntut ilmu selagi kita mampu..semoga brjaya dlm hidup..

Sekarang ni musim ujan.. Kelantan ni maybe banjir besar la lepas ni.. air dr empangan Thailand mgalir ke negeri aku.. so kena wat persiapan awal2 la..rakit, perahu.. semua nak kena prepare…hehehe
Nampaknye beraya dalam musim bah la nie kan????ramai jugak kawan2 yang nak kawen lepas raya haji ni.. nampaknye kawen dalam suasana lomentik la korang.. haha.. selamat pgantin baru…
i.allah lepas ni aku akan sentiasa updated blog aku nie kalau ade masa terluang.. buat kenkorang..tq for evrythngs..

10 comments:

Spanar Buruk said...

mula2 bca mcm diari pastu lama2 bca entry mcm bca berita kat surat khbr :lari

bagus cp bagus mnuju puncak :yes

mOoN said...

cp :tlg

rindu kat cp... patut lama x nmpak... dah jadi org penting ni.. hehehe... apapun,, wish all the best utk cp tau... dapat gaji nanti,, jgn lupa belanja makan... weee~

:muah cp sayam

cik payung umbrella said...

spana... tq sbb sudi komen.. haha cp mmg cita2 nak jd pembaca berita.. cume belum layak. tu yg ade aura pemnyampai berita,, haha all de best buat spana..

kak moon. miss u jugak kak,. cp tak lupe janji kite akak nk spnsor baju pgantin.hehe tq kak.. i.allah semoga kite sama2 bjaya dunia dn akhirat..
muaaaHHHH kak moon..

amranaiman said...

mekasih tag.. alhamdulillah semoga dipermudahkan sgala urusan :D

Phat said...

tekejut aku..mana ko menghilang CP...selamat kembali....

Jejaka Terhangat said...

tahniah cikpayung..dah nak abis praktikal..dapat kerja kat sana terus pulak tu. best la camtu. semoga berjaya dalam hidup yek..=)

noonaQQ said...

assalamualaikum,cp.. ape kbr? ingtkan ape sape tdi yg marah2 kt noona.. adoiyai~

nape noona mesej kt cp di ym,cp terus offline yek? sedihnye. hari tu cp nak tnya sstu kt noona tapi xde pon.

kalau ade ape2,tnya je kt noona k. kita kawan2 kan? terima kasih sbb still ingt kt noona. harap cp sentiasa hepi dan bejaya dunia n akhirat.. amin~

miss ct said...

Assalamualaikum cp...
rindunya ct kat anda....akhirnya update gak..TAHNIAH dah kerja...murahnya rezeki cp..semoga berjaya di dunia dan akhirat,AMIN

p/s: bila nak belanja ct???

SYAF said...

terus bersemanagt sepupu... :)

NEPH said...

alhmdulillah dpt kerja da cik payung,,huhu