Subscribe Twitter

Thursday, 14 April 2011

30
Komen

11 blogger disaman JBS!


Kali ni aku iaitu cikpayung nak begosip pasal beberapa buah belog nie.. belog nie menjadi pilihan aku sebab owner blog nie suka wat hal! Macam2 perangai dn karenah dedorang nie..naik penin da aku nk brain wash dedoranng nie..tp tetap tk nak berubah jugak.. nk kena kuarantin ke pulau sugugut kowt.. . kat mana pulau segugut?? Haha..biar lah rahsia..walau dedorang nie suka wat kacau tp ade cerita lain yg perlu aku gosipkan kat korang ttg dedorang nie okeh! Jom kite begosip yea!adakah anda diantara mereka?? Cetengok cetengok!
Okess… blogger pertama yg aku nak ngumpat ni adalah.. yeay! Ni die..

Namanye pakcik ejoy.. beliau adalah enginer aku walau pun sgt suka merayau2 tp semua keje nye selalu beres!aku pun heran cam ne la beliau buat keje! Ha utk pngetahuan  kenkorang Pakcik ejoy la yang make over belog aku jd cun gini..hehe da cntik kan? Macam2 templet pce pekenalkan kat aku tau.. semua besh! Pce baru je 5bulan join blog tp ilmu die mmg tgi bab2 belog nie.. aku suspek sama pce..belog pce nie besh tau..bnyak tutorial terutamanya sal photoshop.. nk blaja sal photoshp?? Jom ke belog pce.. tp ati2 tau.. mula2 masuk belog pce.. kengkorang akn ditonyoh ngan pistol yg sgt ganaz..hehe nk tau?? 
Jom klik sini ---->>> PCE
tapi aku nk pesan jgn lak mtk pce cun kan belog korang pulak nnt I jelez la.. hehe.. kecian pce aku ni ha...tq pce yea! 



Blogger kedua..


Namanya beliau fariq kala jengking..jgan takut ye..beliau nie tak sengat orang tau Cuma agak garang siket..kalu kena marah kat die mmg terus ketar tulang pipi kite..tp die sngt bek dn  prihatin orangnye.. kalau beliau jadik wakil rakyat kompem segaa tuntutan korang beliau realisasikan ngeh ngeh ngeh!!FS ni suka tolong blogger2 baru nie..korang2 kalau nk mtk code ape2 mtk je ngan incik cik fariq nie.. plg besh! Kalau korang nak tau benda aku plg suka buat adalah kacau fariqscorpio nie..tau nape?? Rasa nak guling2 dengan penuh kelucuan je..kalu korng nk tau korang kena try kacau die la..Fariqscorpio nie jugak suka lukis katun..bakat terpendam tu!mmg sempoi and besh lar tgok kartun die..kalau nak tgok katun2 ciptaan die kena add pesbuk die.. tp kena pollow belog die dulu.nk pollow?? 
Jom klik sini ---->>> FariqScorpio

Blogger ketiga..


Pemes sebagai Sy@f.. tuan nye?? Fuh! Tersangat la macho.. kali prtama aku terpandang die kat sebuah cafeteria nie kan..terpaku beb! Smpai tumpah kuah megi… masa tu sy@f da tersengih2 dah masakuah megi tu tumpah! Aku malu giler da nie.. tetibe die dtg kat aku dn ckp ‘ walau tumpah setitik takdak diskaun ye cik adik, setitik kuah megi ibarat seladang gandum’ Haha..!  Dan satu lg kelebihan sy@f nie..die sngt puitis orgnye.. mlm2 selalu brpuitis.. kalau die join contest puitis jgan harap koranng bley menang tao! Ayat die mmg jiwang tp bukan sembarangan jiwang ye.. ayat die penuh makna yg tersirat yg cube nk disampaikan.. plg aku suke.. sy@f da tag aku dlm salah satu contest yg die join iaitu ni die..klik sini sy@f punye  ayat power laa…aku tau ayat die tu nak tuju kat cp..sape cp?? jom tnya die ckpayung<<<ß--tarharu beb! Hehe nk pollow mollow ngan sy@f?? jom klik ---->>>sy@f.. 


Blogger keempat..


Caz si budak comel! Haha..ni la die bff sy@f! tak ley berenggang dua jejaka nie.. tp.. no no no.. jgan pk bukan2.. kwn2 aku tk mcm tu okey.. caz ni orgnye sgt comey lote… seorang yg caring and touching.. huhu.. mmg comey la.. bememula kenal si caz ni aku kompius samada die ni laki ke pmpuan..tu la comey sngt.. aku tnya kat sy@f, caz ni laki ke pmpuan?? Punye la tergelak si sy@f.. Dah la tu cbox dalam belog caz nie sgt comel..kaler pink.. dan ade bnyak meow2 yg comel2 dlm belog die.. sejak tu aku suka pgl caz sebagai caz pinky2…caz punye la marah kat aku kan smpai sanggup anta surat saman kat umah aku.. mak aku call la aku mara2.. mak aku ckp’ mak anta ngaji jauh2 utk belajar.. so belajarlah utk memperkotakkatikkan si caz tu..hehe Caz tk tau pun ttg kekompiusan aku.. hehe lepas die baca nie kompem2 la aku kena lanyai ngan caz.. hehe ilek la cik Caz comel erk.. korang2 nak jd pollower caz?? Jom terjah --->>> CAZ


Blogger kelima..


Yezza!! Ni sorang kwn aku nie.. jiwanye otai2 gitu.. tp tu pada luaran je.. tp dalaman die penuh bunga2 sakura  beb! Hehe.. die ni selalu je buat aku rase nk terajang je urat esophagus die tao! Suka sakat aku smpai jiwa aku benar2 tersinggung lalu aku mmbawa rajuk hingga ke lambah sintok!..Haha ..nama beliau yg aku maksudkan ni adalah Kyo.. nama beliau seotai tuannye..kyo nie hebat woo.. belajar kat nun di kota jepun.... bidang ape? Tanak! Tanak gtau kenkorang! Kyo nie hari2 gi kuliah naik beskal..ye la kbnyakan org kat sana kan nek beskal je.. tp baru2 nie beskal pebret nye ilang. Aku harap kyo beli yg baru k.. wane merah tao!Tp kyo..aku btol2 mtk maap atas kekasaran yg da aku kasarkan pada kamu ya! Ape2 pun kamu mmg besh! melancong ke belog kyo pun da rasa cam suasana di jepun..aku macam tanak balik dah kalau gi melancong ke belog beliau.. nak cuba?? Jom melancong---->>> Kyo

Blogger ke enam





Ha nie aku nk begosip sal belog seseorang yang cun lak.. nama nye miss ct.. orgnye cun tau! Suka bg nasihat.. masa aku duk hanging ngan kyo..ha nie dia org yang duk beri nasihat kat aku.. katanya tak baik gaduh2 nnt tuhan marah tak ley masuk syurga.. hehe aku suka kata2 beliau..beliau ni aku jadikan rujukan aku tau. Selalu tnya2 beliau dan selalu jugak menggedikkan diri aku ke belog beliau! Aku suka ke belog kerana apabila aku berada di belog beliau aku rasa macam aku balik kampong sudaa!!kenapa aku rasa sedemikian?? Haha sbb 1 rahsia.. kenkorang nak tau  rahsia tu tk? Miss ct ni kan suke balik umah.. katanya windu kat mak abah.. kalau org lain balik umah time ujung mggu dn cuti sem je kan? Miss ct kite ni tiap hari adalah hujung mggu.. kenapa beliau suka rumah beliau?? Jom kite buat serbuan ke blog miss ct dan tya sndiri kat beliau!! Jom serbu --->>> miss ct


Blogger ke tujuh


Cik kak sorang ni namanye Cik Ladies.. huwa..garang orgnye tau.. tp manje di dalam.. hehe.. selain miss ct, CL ni jugak tempat rujukan aku tau.. tp kena marah dulu baru dijawabnye soalan aku. kenapa die marah aku?? sbb masalah kerabuan yg aku alamikah?? Aku mulut aku yg selalu bertanya kah? Haha..jawab la CL..CL nie jugak ade buat pakatan geng2 ijo utk anjurkan program buli ke atas diri aku.. sesunnguhnya aku amat takut kalau geng2 ijo membulu membuli aku..sape geng2 ijo?? Tu dia.. yg kat atas2 tu la.. huhu. Kenapa pakatan trsebut dibuat?? Sbb aku telah mengeluarkan prkataan ‘menggedik’ dlm perbualan bersama beberapa org rakyat jelata di bcr.. huhuhu.. ampun kan cp ye CL.. tp ade satu benda yg aku suka ngan CL nie..tau pe dia?? Cl adalah seorang blogger yg punyai 2 sifat yg kontra dlm 1 masa..erm!alamak.. mesti kena cepuk la aku nie..nk kenal tuan punye belog yg simple tp bernas nie?? Jom layan  --->>> Cik Ladies


Blogger ke lapan

Sekarang nk plak cerita tentang cik kak yang sorang nie.. beliau brnama shiqin sunshine! Tp pemes ngan nama beuty lover! Lober ke sangat cik kak oi?? Yep! Beliau mmg sngt lobely orgnya.. tiap kali aku tnya beliau selalu mjawab tnpa segan silu dn tanpa sempadan.. beliau ni selalu buat muka comey tau.. mmg da comey pun.. hehe.. cik kak kite yang sorang nie jugak suka minum starbucks tao!ape itu starbucks?? Ha sejenis air black kaler. Atau dlm bahasa kmpung nye adalah ayer kopi o’ hehe.. cik kak ni juga adalah seseorang yang sgt prihatin ttg penyidai kain beliau.. kat mana pun beliau pergi benda wajib dibawa adalah penyidai kain.. tatau la cam ne beliau menggalas pnyidai tesebut.. aku suka g belog beliau ni sbb nama belognye sunshine.. cahaya matahari kan?? Wane oren kekuningan kn?? Tp belog beliau nie latarnbelakangnye ijo.. wane dedaunnan di mukabumi.. tp latar depannye itam.. itam itu warna malam.. cube korang gabungkan 3 elemen warna nie..ape jadi?? Nak tau ape jadi?? 
Jom menggedik ke --->>> Shiqin Sunshine 

Blogger ke sembilan


Kalau aku sebut nie mesti ramai da kenal nie. Terutamanya geng bcr.. kalau yg tk kenal mesti trkejut dengar nama beliau.. iaitu Jejaka Terhangat. Ngeh!ngeh!ngeh! hengat sangt ke die tu?? Ntah la aku pom tatau.. die ni pemes tao! Mula2 aku kenal JT nie  aku rasa geli geleman sgt.. rasa cam nk tegolek2 kegelian..ye la nama cam lelaki gatal je.. Jejaka Terhangat! Fuh nama yg sgt2 membikin hatiku rasa digeletek2 oleh urat ginjalku..tp lepas kenal beliau baru la aku tau JT adalah antara top blogger yg mnjadi aspirasi para blogger..termasuk aku.. JT nie orgnye memahami.. dn suka share pndangan.. aku sedang berusaha utk membulinye.. dn aku harap aku akan brjaya..hehe.. korang nk cuba membuli Jejaka ini??
Jom kite ramai bawak geng pembuli ke ---->>> Jejaka Terhangat


Blogger ke sepuluh


Tuan empunya belog bertajuk tinta penaku nie namanye farhan.. pagil je paan.. hehe  seorang penuntut UIAMdlm bidang Asasi Kejuruteraan dan Sains Komputer.. hebat tak? Mesti la hebat kan? Blog beliau sngt ceria walaupun itam.. ape yang itam?? Secret lor! Paan ni jugak aku labelkan sbagai kacang lupekan akar umbi.. sbb ape? Sbb lahir kat Kelantan tp sejak dah pandai senyum2 ayam je terus die merangkak keluar dr Kelantan..oh tidakk! Orgnya kecik je.. tp tk la kecik sgt..ensyem mcm justin bibir.. ngeh ngeh ngeh.. paan mmg ensyem tp suda punya taman yg duk mekar dijiwa..melepas la korang2.. tapi kan kenkorang si paan nie bekeng tau! Ape itu bekeng??
jom kite menyeludup ke belog paan utk menginterbiuw si paan nie ---->>> Tinta Penaku



Blogger ke sebelas


Ha ni sorang lagi yang aku nak kecohkan kat sini… ramai yg nk tembak beliau ni sbb beliau ni sgt2 la suka buat kacau.. org kata dari kecik beliau suka kacau org tmbah lagi si anak dara.. hehe..beliau diberi nama kumbang jingga.. ha nama nye pun menonjolkan kenakalan beliau kan?? Kaler jingga lagi tu..kumbang jenis ape la kan??Tp aku kesian jugak la kat beliau ni..asyik lari ke sana ke sini sbb nak elak kan tembakan.. so aku pun adiahkan beliau sekaki payung utk dijadikan benteng pertahanan.. tp kan kenkorang beliau ni demand sgt..beliau tanak sekaki payung..beliau nak sekankang kera jugak! Hadoiyak! Mana aku nk cari sekankang kera?? Jenuh aku meronda2 smbil meronta2 mncari kankang kera tersebut.. tp tadak la cik jingga oi..pakai je la sekaki umbrella tu ye.. korng2 nk dermakan kankang kera tak kt si kumbang bewrna jingga niie??
 Okes! Jom derma ke ---->>> Kumbang kaler jingga..

yeay! tu la die sebelas budak nakal dlm dunia.hehe kenapa aku pillih sebelas?? sbb aku suka nombor 11 okes..yg len ckpayung nk wat jugak cuma tk sempat sbb bnyak aseiment.. huhu










30 comments:

ejoy said...

TAKOY NYER BOS BCR DUK NO 9 ..PCE LARI DULU....

kyo_9 said...

haha.. beskal dah dapat balik :p

SYAF said...

CP : Hahaha.... Dah KeNa Saman Pun.. adeSsss..NampaknYa CP Akan DiSeNaraiKan Dalam List Blog SElalU diTerJah... Uit...KeNa Gosip NGan CAZ nie...hihi apa2 Pun CAz Tu BiJak...Dan Cp TerBaik Oooo...

PCE : tu Yang aku HeRan Tu.. Tapi TeriMa Kasih BeBanYak PCE BUat Yang TerBaik Kat Cp punYa Blog..

Kyo : Kat Mana JUMPa BeseKal Tu...

Cik Ladies said...

hey..thanks for this saman. but cmne CP boleh curik header tu? seyes header tu da lama tak pakai.. ngeh.. thanks CP =)

cik payung umbrella said...

buat pce: pce mmg terbaeekk wok!! i like u..tq bely much!!

buat kyo: tahniah! cp tumpang gembila.. nnt cp nak cincang sape yg curik beskal kyo..
nnt cp saman die pakai tongkat rebina ye..

syaf: nak2..nak tersenarai dlm blog paling cumil jgak..hehe ngada2 kan??.. hehe..

caring jugak syaf ttg cp ye?? aiyak!kantoi sudaa

jgn gosip la syaf.. diam2 suda..
buat cL: ini lah cikpayung yang selau akn dpt apa yg die nak.. hehe dengan riak nye..
leps ni CL tggu kejutan lain ye..hehe

miss ct said...

Assalamualaikum cp...
terima kasih krn menyaman ct...terima kasih byk2 krn sudi promote blog ct...terharu sgt...

cik payung umbrella said...

miss ct: anda jgan cuba merasuah disini!! jika anda mengulanginye lg pihak kami akan menghantar rombongan ke rumah anda! hehe.. kasihmu kuterima dan kusemat dlm jiwa miss ct..

Jejaka Terhangat said...

wakaka..mau membuliku ya..wish u best of luck for that. ngehh..

btw, thanks utk entri ni. tak sangka blogger picisan mcm JT pon tersenarai. sob sobb (terharu). jgn kata JT gedik plak ek. ahaks..=p

cik payung umbrella said...

yey! ade org sedar akhirnya dirinya sedang diusha utk satu program pembulian..yes! i like it! haha.. i will try my best to sent u at the bottom of underground..ayat..ayat cipanzi baru belajar berlari..
same2 jt..jgn bls dendam naa..

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

erk kena saman da,,,berapa dia punye pengeras da...hehe

KAIEZU said...

Adoi kena saman plak..
Xpe la nak tukar picture lain la..
Nati owg ingat gurl plak.. huhu

Kumbang Jingga said...

wah kj pun kena saman gak hehehe..

Fariq said...

erk.. fs pon kena saman?? cp nak menggedik ngan fs?? :hah.. :tampo

cik payung umbrella said...

paan: u kena bayar harga lebih siket naa..sebab u bayar lambat.. hapa la.. u selalu lambat ma.. uia jauh sgt ke? bnyak trapik lite yerk??

CAZ: ngenngehngeh tapayah tuko la.. cun je tu.. cute miut dah adik cp sorang nie.. hehe.. jgn tuko nnt kena bako

kj: ye la..selalu langgar lampu ijau merah kuning apabila melintas.. tu sbb kena saman. so sila lah jelaskan saman anda

cik payung umbrella said...

ha!tgok fariq scopio tu.. siket2 nak tampo siket2 nak tampo..selalu cam nie tau.bukti da nyata da.. nak ajak kj buat pakatan gi bako belog fariq nak.. kj nie suka sgt bab bako2 nie.. so jom kj kite buat pakatan bako belog fariq yang suko sgt tapo2 cp nie.

LindaRahim said...

xpenah lg jumpa blog2 tu... hish...tajuk kamu gerun jer bunyik nyer....hihi...

cik payung umbrella said...

linda tak penah jumpa ye?? ni clpayung da kenalkan..jom la terjah tgok betapa pelik dn teruk nye belog2 berkenaan.. saman dorang tu ye linda..

KAIEZU said...

:nono dah tukar p0wn CP..

cik payung umbrella said...

caz..kenapa tuko?? nak kene bako nie..yg nie tk ok la caz.. yg asal lg comel la..yg nie nmpak cam kasanova plak dah..

SYAF said...

Caz MeManG Macam Tu CP.... Hihi Mari Lah KITa Bako Je Ramai-raMai BakO...
Hahaha
LinDa : AdaKah AnDa SebeRani CP nie Untuk MenYaman Kitorang...????

Hahaha.... Meh Bako... SApe Setuju....bUat GAya Ucop WilCa... Hahaha....

p/stt :JEETTTTT..JEEETTTT SEMUa...Sapae SAKIT Naik AtaS..

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

wimax kena potong ma..ai gune berukband je 3 hari..sori ma..er..ade diskaun x ? :baby

cik payung umbrella said...

syaf: asik2 bako je kamu nie.. tadak kije lain.. jom kite ramai2 pakat gi usha gaju sejuk..kite g jepun nak.. teman kyo kat sane.. heh.. tk yah ajak caz.. nnt die tamo balik..melekat ngan aweq ajepun.hehe

paan: cam ne nak naikkan ikon tomey2 cam baby tu kat kotak2 komen cp erk?? ceajo ceajo.. berukband lembab kan paan? sabo aje la..(gaya ucop)

darxniq said...

sy xder pon....majok r..hahahha

cik payung umbrella said...

niq.. awk tk nakal mcm dorang tu.. awk budak baik.. duk kat kg diam2 je kan?? budak2 kat atas tu.. kalau balik kg mmg huru hara kampung.. tu yg tersenarai dlm blogger2 yg disaman.. nnt ckpayung buatkan blogger2 sopan santun cam niq ya! yeay!

darxniq said...

eh...sy budak baik ker??hahahhaha...

miss ct said...

:erk cp.. ct bukan nak rasuah... bayar saman lewat sdkt dpt diskaun ke??

Mohd Ridhuan said...

follower baru awak kat sini....
uuhhuhuuhuhuh

cik payung umbrella said...

niq: anda mmg budak baik di kampung pisang.. jgn risau..anda akn disenaraikan dlm senarai budak2 baik ye..

ct: maaf ye..anda tidak ada diskaun malah kena denda lg.. sila bayar jika tikdak mahu dispam.. ngeh ngeh ngeh

ridhuan: tq pollow mollow ckpayung di sini.. ckpayung akan pollow ridhuan ye..tgu ckpayung menerjah ke belog ridhuan ye..

saiful bakhtiar said...

salam.Cik payung ,sy pun nak gak kena saman.Blog cik payung best gak.Nanti sy wat senarai blog yg tak basah dek hujan.Blog cik payung bole jadi blog pilihan

cik payung umbrella said...

wassalam en saiful.. blog baik2 tk perlu saman..blog slalu wat kacau je kite sama.hehe.. nnt senarai kan ckpayung ye... terharu nie..