Subscribe Twitter

Monday, 11 April 2011

3
Komen

aku menyampah ar dengan kau wey!



Arg!!aku terasa lapar..ye la kalau study mesti rasa lapa kan?? Tau kenapa?? Sbb alasan tk mau study..hehe..mate pun da rasa ngantuk.. tp aku kuatkan semangat utk post sesuatu.. beberapa hari lepas aku ade la buat soal selidik tk rasmi sket kan.. aku mtk kwn2 aku gtau aku ape benda yang buat dorang menyampah dan rasa nak bedebuk sekali kat kepala lutut org tu.. dan nak tau ape jawapan yg aku terima?? Jeng!jeng!jeng!..




aku  post kat sini bukan ape..bukan nk cari salah org smpaikan kabur ttg salah sndiri..tp aku post nie juz utk ingatan brsama..mana tau kite lupa perbuatan kite kekadang tu buat org sekeliling kite nyampah ngan kite.. kite tgok muka dorng senyum je cam siput sedut.. tp dalam ati.. nak je org tu belasah tulang pipi kite..hehe..jom kite tgok beberapa prkara yg blh wat org mnyampah..


aku tak leh tengok orang korek idung lepas tu suke suke je calit merate rate...
pastu pegang pegang bende tak basuh tangan...


aku cukup pantang kalau makan kt kedai misalnya, pastu time makan org yg ajak kita makan tu dok main henpon. tambah2 bila kita ckp dgn dia , dia wat taktaw plak, menyirap darah aku dkt org jenis yg tak reti respek org cmni.

aku pantang orang menzalimi binatang..

aku paling menyampah orang merokok dekat2 aku

aku meluat betul tengok manusia meludah n korek hidung dpn aku       

aku menyampah orang  makan berbunyi.cam tk de adap sopan je

fuh! aku paling hanging org cungkil gigi pastu meludah

orang mengungkit ttg ape da die bg kite..nmpak sngt tk ikhlas..abeh tu ko bg wat pe? 

menyampuk atau potong percakapan aku sebelum aku abiskan ayat aku

org tanya aku soalan yg sama bnyk² kali

aku paling pantang bila orang pinjam duet pastu x nak pulang and then bile terserempak ngan die macam x bersalah jer..

aku paling pantang bila orang jalan seret selipar or kasut

pantang dgn org yg suka cite separuh pastu taknak abskan cite dia or tak jd nak cite and wat aku tertanya-tanya.....bongok btl

aku paling pantang kalau orang kentut tapi tak mengaku dan paling aku bengang bila org tu tuduh2 org lain plak..gileer siot macam mangkuk!]

Ada suratkabar kat tangan, tapi baca suratkhabar kat tangan orang !

org utara buat x sedaq diri cakap K....eeeL

org dok bekahak khhhhaaaaarggghhhhhh.......tuui....masa aku tgh mkn....

aku paling pantang klu org mkn x pelawa aku mkn skali...aku bukan lapar sangt pun nk makan ko punye..tp tunjuk la siket adap ko tu!

aku paling menyampah bila kena call customer service line, especially kalo gomen punya...

aku paling menyampah bila dok rehat petang-petang ada orang call promosi insuran itu ini pastu banyak cakap pulak bila kita tak nak

aku paling menyampah bila pegi supermarket kena paksa layan perangai salesgirl yg suka paksa orang beli poduk merepek..supaya dia dpt komisen. last-last benda yang sepatutnya jadi 5 minit jadi 20 minit.

kucing aku garu2 badan dia masa aku makan meggi

aku menyampah tengok org yg korek idung lepas tu sapu kat dinding

aku menyampah bila naik bas sesak2. Kena berebut2.. sebab org laki sengaja duk himpit2 dekat2 kite yg pmpuan nie.sengaja ambek kesempatan.bila bas begoyang siket..die plak yg terlebih goyang.

barang aku di pinjam di guna and then tak pandai d letak kembali ke tempat asalnya.

Aku Paling Menyampah Bila Terserempak Atau Berselisih Atau Berkawan Atau Berjiran Atau Bergurau Senda Atau berkenalan dengan "pengkid"

ha tu adalah jwpan dr sahabat2 aku.. korang plak mcm ne??ce komen sket.. kalau aku la kan.. aku plg meluat dn hangin bila aku tnya org tu die jwb ngan jwapan sengal yg tk bleh belah! contohnye la kan..

aku tnya: eh, ko nk mkn kat mana?
jwpn sengal: mkn kat cafe la tk kan kat jamban? (aku tau la kt cafe..maksud aku cafe mane?bukan 1 je cafe dlm uum nie!)

aku tnya: baru balik kelas ke?
jwpn biol:tk la.. baru balik jual kuih!(aku tau la ko baru blk kelas kalau da ptg2 cm nie.. tp aku tnya sbb nk nmpak kan kite nie mesra.tk tegur kang dikatanye kite sombong.)



3 comments:

azharr said...

hehe...setuju semua yg awak bagitau tu betul..

Amirah Adnan said...

jeng1jeng!jeng~;p

cik payung umbrella said...

heehe..ni semua sumbangan idea kwn2 la.. kekadang kite lupe sikap kite yang kite rasa plg cun n sopan tu sebenarnya tidak sedemikian rupe.ngeh ngeh ngeh!